Natural Choice
Het Rariteiten Kabinet
Natuurhistorische bijzonderheden en rariteiten
Muziekinstrumenten Musea
Het Muziekinstrumentenmuseum van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis is ondergebracht in het voormalige warenhuis "Old England", aan de Hofbergstraat 2 in het centrum van Brussel.
De collectie omvat een zeer uitgebreide verzameling klassieke, exotische en volkskundige muziekinstrumenten, ca. 8000 stuks groot. Deze collectie komt uit de Koninklijke Collectie van Leopold II. Men leert er ook over hun geschiedenis, hun vervaardiging en hun werking. Het museum beschikt voor zover bekend als enige ter wereld over een exemplaar van de Luthéal.


Het grootste muziekinstrumentenmuseum is het Musical Instrument Museum in Phoenix, Arizona dat 13.000 exemplaren in zijn collectie heeft.


In Nederland is Museum Vosbergen in Eelde op dit moment het enige museum dat een collectie niet-automatische muziekinstrumenten toont. De collectie omvat ca. 800 instrumenten in historisch perspectief: de ontwikkeling staat centraal. Het oudste instrument is een Griekse aulos (dubbelschalmei) uit 500 v.Chr., één van de zeer zeldzame restanten van instrumenten uit de klassieke oudheid.


Musical instrument museums online: Uw toegang tot een wereld van muziekinstrumenten.
Toegang tot de grootste, vrij toegankelijke, database over muziekinstrumenten ter wereld. Met zeer veel informatie over 54076 instrumenten uit 12 grote muziekinstrumenten musea en de collecties van 12 kleinere musea.